Nutella tærte
6 personer
Ingredienser:
60 gram usaltet smør
100 gram sukker
2 æg
1 tsk vanilje
190 gram Nutella til kagedej
110 gram Nutella til pynt
35 gram mel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk fint salt
1/2 plade mørk chokolade
hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde:
Rør smør og sukker sammen til en luftig masse med en håndmixer. Tilføj æg, vanilje og Nutella.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig og kom i kagedejen og pisk yderligere i et minuts tid.
Forvarm din AF til 175 grader.
Smør en springform med smør og kom dernæst et tilpasset stykke bagepapir i bunden af springformen. Smør også bagepapiret med smør.
Kom dejen i formen og tildæk hele formen med aluminiums folie.
Kom springformen i din AF kurv og giv 30 minutter. Fjern folie og giv yderligere 25 minutter.
Tag kagen ud og lad den køle af i 10 minutter.
Tag kagen ud af formen og smør resten a Nutellaen ovenpå, mens kagen stadig er varm.
Smelt den mørke chokolade ved lav indstilling i mikroovnen i ca 10 sekunder. Kom chokoladen i en sprøjtepose og lave zigzag mønster på kagen. Drej kagen 90 grader og lav zigzag mønster igen.
Pynt med de hakkede hasselnødder