Multi kage
Grundopskrift på en kage, der kan varieres med forskelligt fyld og toppings. Jeg har brugt friske hindbær, marcipan og mørk chokolade i denne version
8 personer
Ingredienser:
Grundopskrift kagedej
2 æg
175 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
175 g mel
1 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
75 g smeltet smør
–
Fyld – eksempel
75 g friske/frosne hindbær
50 g revet marcipan
50 g mørk chokolade
–
Topping – eksempel
Grofthakkede mandler
Lidt sigtet flormelis
Frysetørrede hindbær
–
Fedtstof til at smøre kageform med
–
Tilbehør: En kageform (firkantet 20 x 20 cm eller rund 20 cm i diameter). Den skal kunne være i airfryeren
Fremgangsmåde:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.
Tilsæt mel og bagepulver og pisk det godt sammen. Mælken tilsættes herefter lidt ad gangen. Smelt smørret, riv marcipanen og kom det i dejen. Bland det hele godt.
Hæld dejen i en smurt kageform og fordel hindbær og chokoladen øverst.
Sæt formen i airfryeren, indstil den på 160 grader og giv kagen ca. 35 minutter. Jeg brugte en form på 20 X 20 cm. Hvis du bruger en anden størrelse form, skal du måske justere tiden. Mål gerne efter med et termometer. Kagen er gennembagt, når kernetemperaturen er 96 grader.
Tag formen op af airfryeren og lad kagen køle godt af, inden du tager den forsigtigt ud.
Pynt kagen med lidt flormelis, hakkede mandler og frysetørrede hindbær.
Tip
Brug andre frosne/friske bær, bananskiver, æble- eller rabarberstykker. Erstat den mørke chokolade med andre typer chokolade, nødder eller tørret frugt. Du kan tilsætte kardemomme, kanel og andre smagsgivere til dejen.
Kagen kan også pyntes med glasur, revet citron- eller appelsinskal