Muffins med kanelremonce
Til 12 muffins
–
Ingredienser:
250 gram mel
50 gram sukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. fint salt
1 æg
2 dl mælk
50 gram smeltet smør
–
150 gram brun farin
50 gram smeltet smør
1 spsk. stødt kanel
–
Flormelis (ca. 75 gram)
Vand
–
Tilbehør: 12 små muffinforme af silikone
–
Fremgangsmåde:
Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål. Tilsæt æg, mælk og smeltet smør. Rør det hele godt sammen til en kagedej.
Rør remoncen sammen af brun farin, smeltet smør og kanel. Bland halvdelen af remoncen i kagedejen og rør det let sammen.
Fordel kagedejen i 12 muffin forme, så de er 2/3 fyldt. Herefter fordeles resten af remoncen og kommes ned i midten på hver muffin (ca. 2 tsk. remonce til hver). Tryk remoncen lidt ned i dejen med skeen.
Sæt så mange muffin forme du har plads til ned i airfryeren (måske er det nødvendigt at bage dem af to omgange – hvis man ikke har muffin forme nok, eller de ikke kan stå i airfryeren alle sammen).
Indstil airfryeren på 160 grader og giv dem 22 minutter, eller indtil de er gennembagte og gyldne på toppen. Sæt dem herefter til afkøling på en rist. Vent 5 minutter inden de tages ud af formene.
Rør imens en glasur af flormelis og en lille smule vand. Glasuren skal ikke være for tynd. Kom glasuren i en frostpose og klip et lille hul i spidsen af posen.
Når alle muffinsene er afkølet kan de pyntes med tynde streger af glasur.
Muffinsene er fryseegnet. I så fald vent med at pynte med glasur til dagen, hvor de skal serveres.
Hej
Prøvede dine muffins og de blev virkelig lækre,
Fandt ud af at det passer med ca. 2 spk dej i hver for (brugte papirforme),
men næste gang vil jeg have remoncen i midten dvs 1 spk dej og remons
og 1 spk dej.
Knus
Hvor skønt, at de blev gode. Dit input til opskriften er hermed givet videre.
Mange hilsner,
Britt
Manner, hvor skal de bare prøves!
Forvarmer du airfryer’en?
Bedste hilsner
Henriette
Hej Henriette,
Ja, de er vildt gode.
Jeg forvarmer ikke. Det vil altid stå i opskriften, hvis jeg gør.
Rigtig god fornøjelse!
Mange hilsner,
Britt