Mexicansk tapas med mini steak burgers og små majs tortillas

Mexicansk tapas med mini steak burgers og små majs tortillas

Mexicansk tapas med mini steak burgers og små majs tortillas

Mexicansk tapas med mini steak burgers og små majs tortillas

Til 9 mini steak burgers og 7 små majs tortillas

Ingredienser:

250 gram skært oksekød i tynde strimler, i alt både til steak burgers og majs tortillas
1 løg
Olie
Mexicansk krydderi blanding
Salt og peber

1 færdig pizzadej
1 pisket æg til pensling
sesamfrø

Majs tortilla dej:

50 gram hvedemel
50 gram majsmel
½ tsk. Salt
1 spsk. olivenolie
1 dl. vand

Tilbehør:

1 glas salsa
1 glas jalapenos
1 pose revet cheddar ost
1 tomat
1 lille bæger cremefraiche

Guacamole:

2 modne avokado
1 spsk. cremfraiche
Lidt citronsaft
Chili krydderi
Salt og peber
Evt. hvidløg

Tilbehør: pandekage silikoneform der passer i målet til airfryer bagepanden. Alternativt kan de steges på panden eller kommes i små silikoneforme, hvor kun bunden dækkes af dejen.

Fremgangsmåde:

Hak og skær løget ud i tern og bland med kødstrimlerne. Kom olie og krydderier ved og vend det hele godt sammen. Kom kødet i airfryer kurven eller airfryer bagepanden og giv det 5 minutter ved 180 grader.

Rul pizzadejen ud og udstik med en rund form/kop/skål på ca. 10 cm i diameter ca. 9 cirkler.

Kom en tsk. salsa på hver cirkel, lidt kødstrimler med løg, jalapenos efter ønske og lidt revet cheddar. Form dejen rundt om fyldet og vend sammenføjningen ned ad. Læg alle mini steak burgerne på et stykke bagepapir i airfryer kurven eller på airfryer bagepanden. Pensl med pisket æg og drys med sesam. Giv dem 8 minutter ved 170 grader, vend dem og giv 2 minutter mere.

Kom alle ingredienser til tortilla dejen i en skål og pisk den sammen til en tyk flydende masse. Læg silikoneformen til pandekagerne ned i airfryer bagepanden og kom ca. 1 spsk. tortilla dej i hvert hul. I airfryeren gives 7 minutter ved 200 grader, vend og giv 2 minutter mere. Hvis man ikke har en silikoneform til pandekager, kan de steges på en pande eller man kan bruge nogle små silikoneforme, hvor kun bunden dækkes af dejen.

Guacamole røres af most avokado, cremefraiche, citronsaft og krydderier og smages til.

Server hver majs tortilla med 1 tsk. salsa, lidt stegt oksekød med løg, hakket tomat, jalapenos og cheddar ost på toppen.

Anret det hele sammen med lidt ekstra cremefraiche, salsa og guacamole i små skåle

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *