Mexicansk gris i fad

Mexicansk gris i fad

Mexicansk gris i fad

4 personer

1 svinemørbrad, ca. 500 g

1 løg

1 – 2 fed hvidløg

Olie

200 g ris

½ lille spidskål

1 ds røde kidneybønner

1 ds ananas

1 ds tomatkoncentrat

1 brev mexicansk krydderi

2 spsk. sriracha chilisauce (kan undlades)

Cayennepeber (kan undlades)

Salt og peber

150 g revet cheddar

2 ½ dl cremefraiche, 18%

Desuden

En stor form, der passer i airfryeren. Hvis du ikke har plads til en stor form i din airfryer, kan du reducere opskriften. (reklamelink Britt Andersen airfryer gryde – sort | Køb på Bilka.dk! )

Kog risene efter anvisningen og sæt dem til side.

Afpuds svinemørbraden for fedt og sener og skær den i større tern.

Pres hvidløg og hak løget. Kom olie, løg og kød i formen. Stil formen i airfryeren og indstil den på 200 grader og giv det 10 minutter. Rør i det en enkelt gang undervejs.

Snit spidskålen fint, brug med fordel et mandolinjern og drys lidt fint salt henover.

Kom tomatkoncentrat, srirachia sauce og krydderier (mængde efter smag) i formen og rør det godt sammen. Tilsæt spidskål, kidneybønner og ananas i mindre stykker, og rør igen. Indstil airfryeren på 180 grader og giv det ca. 10 – 12 minutter, eller indtil kålen er faldet helt sammen. Rør i det undervejs. Smag til med salt og peber.

Hæld indholdet af formen over i en skål.

Kom nu risene i bunden af formen og fordel fyldet ovenpå. Drys cheddar ovenpå og sæt formen i airfryeren. Indstil airfryeren på 160 grader og giv retten ca. 20 minutter.

Server retten med cremefraiche til.