Mexicansk gris i fad
4 personer
1 svinemørbrad, ca. 500 g
1 løg
1 – 2 fed hvidløg
Olie
200 g ris
½ lille spidskål
1 ds røde kidneybønner
1 ds ananas
1 ds tomatkoncentrat
1 brev mexicansk krydderi
2 spsk. sriracha chilisauce (kan undlades)
Cayennepeber (kan undlades)
Salt og peber
150 g revet cheddar
2 ½ dl cremefraiche, 18%
Desuden
En stor form, der passer i airfryeren. Hvis du ikke har plads til en stor form i din airfryer, kan du reducere opskriften. (reklamelink Britt Andersen airfryer gryde – sort | Køb på Bilka.dk! )
Kog risene efter anvisningen og sæt dem til side.
Afpuds svinemørbraden for fedt og sener og skær den i større tern.
Pres hvidløg og hak løget. Kom olie, løg og kød i formen. Stil formen i airfryeren og indstil den på 200 grader og giv det 10 minutter. Rør i det en enkelt gang undervejs.
Snit spidskålen fint, brug med fordel et mandolinjern og drys lidt fint salt henover.
Kom tomatkoncentrat, srirachia sauce og krydderier (mængde efter smag) i formen og rør det godt sammen. Tilsæt spidskål, kidneybønner og ananas i mindre stykker, og rør igen. Indstil airfryeren på 180 grader og giv det ca. 10 – 12 minutter, eller indtil kålen er faldet helt sammen. Rør i det undervejs. Smag til med salt og peber.
Hæld indholdet af formen over i en skål.
Kom nu risene i bunden af formen og fordel fyldet ovenpå. Drys cheddar ovenpå og sæt formen i airfryeren. Indstil airfryeren på 160 grader og giv retten ca. 20 minutter.
Server retten med cremefraiche til.
Reklame for Salling Group, da vi i fælleskab har udviklet airfryer og tilbehør
Jeg er rigtig stolt og glad for min serie, Britt Andersen, som jeg har testet og kan stå inde for. Kvaliteten er i top og du kan købe min airfryere og tilbehørsserie her: Britt Andersen | Køb Britt Andersen airfryer og tilbehør på Bilka.dk