Koldhævede poseboller

Koldhævede poseboller

Koldhævede poseboller

Fri for ekstra skål i opvasken og klistrede fingre. Perfekte også til camping. Det hele blandes i posen og klemmes direkte ud

8 stk.

4 dl. vand

15 g gær

2 spsk. olivenolie

2 ½ spsk. (hvedesur kan undlades)

½ spsk. salt

2 dl durummel

7 dl. hvedemel

Havregryn (eller andre frø/kerner)

Tilbehør:

11 liters frysepose til dejen

Hæld vandet i fryseposen og tilsæt smuldret gær. Hold posen lukket med den ene hånd og ryst posen, så gæren opløses. Tilsæt resten af ingredienserne afslut med de to slags mel til sidst. Bind en knude alleryderst på posen, så der er plads til at dejen hæver.

Tryk og bland ingredienserne sammen ved at bruge hænderne til at ælte uden på posen. Lad posen ligge i stuetemperatur i ca. 30 minutter, så gæren aktiveres. Læg herefter posen i køleskabet natten over.

Tag posen ud af køleskabet efter mindst 8 timer og lad den ligge på køkkenbordet i stuetemperatur i 30 minutter. Hvis ikke du har tiden, kan du springe det over.

Klip et stykke bagepapir, så det passer til din airfryer – det skal helst ikke gå op ad siderne. Vent med at komme papiret i airfryeren til du skal have dejen i, så flyver det ikke op i varmelegemet.

Forvarm airfryeren til 200 grader (tager ca. 3 – 4 minutter).

Læg nu bagepapiret i airfryeren. Klip et hul af fryseposens hjørne på ca. 3 – 4 cm og klem nu en passende mængde dej ud til hver bolle og drys med lidt havregryn – pas på du eller posen ikke rammer de varme flader på airfryeren. Hvis du ikke kan have mere end 4 boller ad gangen, så bages bollerne ad 2 omgange eller du kan gemme resten af dejen til dagen efter.

Bag bollerne i ca. 18 minutter.

Lad bollerne køle af på en rist.

Tip

Bollerne er fryseegnet. Du kan også bage dem uden at forvarme airfryeren, hvis du synes det er svært at håndtere, når airfryeren er varm. Regn med 3 minutters ekstra bagetid. Bollerne bliver ikke helt så luftige, men er stadig gode. Du kan bruge en skål i stedet for en frysepose og forme bollerne med 2 våde skeer. Du kan erstatte durummelet med andre typer mel.

Har du en airfryer med undervarme, hvor du kan bage direkte i bunden, kan du afkorte tiden med 3 minutter.