Koldhævede morgenstykker

Koldhævede morgenstykker

Koldhævede morgenstykker

Til 6 morgenstykker

Ingredienser:

330 gram lunken vand (ca. 3,5 dl)

25 gram gær

75 gram rugmel

400 gram hvedemel

1 tsk. groft salt

½ spsk. sukker eller honning

Evt. 10 gram bageenzymer (tryllestøv til bagning, der gør gærdeje lette, luftige og holder brødet frisk i længere tid)

Tilbehør: et stykke tilklippet bagepapir/genanvendeligt bagepapir

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne. Hvis der bruges bageenzymer, skal de røres i hvedemelet før det tilsættes dejen.

Sæt dejen tildækket på køl natten over.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form den forsigtig med hænderne til en tyk bred pølse – ved blot at trykke den lidt på alle sider. Lad være at arbejde for meget med den, da lufthullerne så forsvinder. Drys lidt mel på toppen. Skær herefter dejen igennem på langs og del hver halvdel i 3 stykker.

Dæk bunden af airfryer kurven med et stykke tilklippet bagepapir/genanvendeligt bagepapir.

Løft forsigtig morgenstykkerne over i airfryeren.

Start airfryeren med 200 grader og giv morgenstykkerne ca. 16 minutter.

Morgenstykkerne er fryseegnet. Stænk de optøede morgenstykker med lidt vand og læg dem i airfryer kurven. Varm dem ved 180 grader i 5 – 6 minutter, så bliver de lige som nybagte igen

2 tanker om “Koldhævede morgenstykker”

  1. Jeg er simpelthen blevet forelsket i det her “koncept”, MEN jeg har købt en meget billig airfryer, og det har sg* været en fejl!

    Kan du anbefale en airfryer, der “does the magic”, men som ikke er den dyreste?

    Derudover er vi oftest kun to i husholdningen.

    Bedste hilsner

    Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *