Kartoffel tærte med gedeost og friske grønne asparges strimler
2 – 4 personer
Ingredienser:
1 færdig tærtedej
3 – 4 kartofler
1 deciliter fløde
1 tsk salt
½ tsk peber
½ tsk oregano
½ tsk basilikum
1 håndfuld revet parmesan
80 gram gedeost
Salt og peber
¼ bundt friske grønne asparges
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 tsk peber
1 spsk citronsaft
Fremgangsmåde:
Tilpas den færdige tærtedej med bagepapir under i en tærteform, airfryer kurven eller i airfryer bagepanden. Prik bunden med en gaffel. Drys en håndfuld parmesan ud over bunden.
Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver. Læg kartoffel skiverne i vand i 15 minutter. Tør dem herefter fri fra væde.
Bland fløde med salt, peber, oregano, basilikum. Vend kartoffel skiverne i blandingen.
Læg kartoffelskiverne på tærtebunden og tryk dem lidt ned i dejen og fordel herefter gedeosten. Drys med salt og peber.
Sæt kartoffel tærten i kold airfryer og giv 15 minutter ved 180 grader.
Bræk den træede ende af aspargesene og skræl de friske grønne asparges i tynde skiver med en kartoffelskræller. Bland olie, salt, peber og citronsaft og vend de tynde asparges skiver i.
Tag tærten ud ved hjælp af bagepapiret og fjern det herefter.
Server kartoffel tærten med de friske grønne marinerede asparges skiver ovenpå