Hvidløgssnegle
12 styk
25 g gær
2 dl. vand
50 g smør
1 tsk. sukker eller honning
1 tsk. salt
350 g hvedemel
Fyld
75 g persillesmør (købt færdig i pakke eller hjemmelavet)
3 fed hvidløg
Varm vand og smør op i en gryde, så det er håndvarmt og opløs gæren deri.
Tilsæt salt, sukker og mel og ælt dejen indtil den er smidig, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Pres hvidløgsfeddene og bland dem i persillesmørret.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 25 cm. Fordel og smør hvidløgssmørret ud på dejen. Rul dejen sammen på den lange led og skær 12 lige store skiver. Læg et stykke tilklippet stykke bagepapir i airfryeren og læg hvidløgssneglene på. Tryk dem let flade med hånden. Lav dem efterhæve i 30 minutter.
Indstil airfryeren på 200 grader og bag dem i 15 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte. I nogle airfryere vil det være nødvendigt at vende hvidløgssneglene og give dem nogle ekstra minutter på den anden side.
Hvidløgsbrødene er fryseegnet.