Hindbær muffins med guf (marengs)
Til 9 muffins
Ingredienser:
150 gram blødt smør
150 gram sukker
1 tsk. citronsaft
1 tsk. vaniljepulver
–
3 små æg
–
175 gram mel
1 tsk. bagepulver
–
100 gram frosne hindbær (eller friske)
–
Guf/marengs:
150 gram sukker
½ dl. vand
2 æggehvider
(overskydende guf/marengs kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet og bruges til is eller andre desserter/kager)
–
Fedtstof til smøring af muffin forme
Frysetørret hindbær (kan undlades)
–
Tilbehør: 9 styk små silikone muffin forme
–
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt vanilje og citronsaft.
Tilsæt herefter 1 æg ad gangen og pisk dejen godt.
Bland mel og bagepulver sammen og bland det i muffin dejen. Vend herefter hindbærrene i.
Smør muffin formene og fordel dejen i.
Sæt hindbær muffinsene i airfryer kurven og indstil airfryeren på 160 grader. Giv dem ca. 22 – 24 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagt.
Tilbered imens guf/marengs ved at komme sukker og vand i en gryde. Lad sukkersiruppen småkoge indtil sukkeret er opløst og lad den herefter afkøle lidt. Pisk æggehviderne stive i en tør og ren skål. Tilsæt forsigtigt sukkersiruppen i en tynd stråle og pisk indtil blandingen er kold og glat. Kom guf/marengs i en frysepose og klip et lille hul i det ene hjørne eller brug en sprøjtepose med tyl.
Lad muffinsene afkøle inden de pyntes med guf og frysetørret hindbær