Hasselback kartofler

hasselbagt kartofler

Hasselback kartofler

2 – 3 personer

Ingredienser:

6 kartofler

paprika

salt

olie

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og lav skiver i dem, der ikke går hele vejen igennem.

Spray med olie og krydr med salt og paprika.

Sæt i kold AF kurv/pande og giv 180 grader i ca. 35 minutter (afhængig af størrelsen på kartoflerne)

4 tanker om “Hasselback kartofler”

  1. Hasselbackkartofler er den korrekte betegnelse for de trekvart gennemskårne olie- eller smørbagte kartofler. Retten er opkaldt efter den svenske restaurant Hasselbacken i Stockholm, hvis historie kan føres tilbage til 1700-tallet. Ideen med at gennemskære kartoflerne skulle efter sigende være opstået i 1950’erne, fordi man på den vis kunne lave bagte kartofler hurtigere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *