Hasselback kartofler
2 – 3 personer
Ingredienser:
6 kartofler
paprika
salt
olie
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og lav skiver i dem, der ikke går hele vejen igennem.
Spray med olie og krydr med salt og paprika.
Sæt i kold AF kurv/pande og giv 180 grader i ca. 35 minutter (afhængig af størrelsen på kartoflerne)
Hasselbackkartofler er den korrekte betegnelse for de trekvart gennemskårne olie- eller smørbagte kartofler. Retten er opkaldt efter den svenske restaurant Hasselbacken i Stockholm, hvis historie kan føres tilbage til 1700-tallet. Ideen med at gennemskære kartoflerne skulle efter sigende være opstået i 1950’erne, fordi man på den vis kunne lave bagte kartofler hurtigere.
Interessant oplysning. Det vidste jeg ikke.
Det hedder Hasselback kartofler efter retauranten i stockholm, hvorfra opskriften stammer. https://hasselbacken.com/sv/restaurang/#
Hej Arthur
Ja du har selvfølgelig helt ret – nu har jeg langt om længe fået det rettet
Mange hilsner, Britt