Fyldte kartofler med skinke og salat

Fyldte kartofler med skinke og salat

Fyldte kartofler med skinke og salat

Til 4 fyldte kartofler

Ingredienser:

4 bagekartofler

100 gram kogt skinke i strimler

1 håndfuld revet mozzarella

4 spsk. cremefraiche

4 spsk. friskhakket purløg (gem lidt til pynt)

Salt og peber

100 gram serrano skinke

Salat:

Salatmix

Grønne asparges i skiver

jordbær

Fremgangsmåde:

Start med at riste serrano skinken sprød. Læg serrano skiverne i airfryeren. Indstil airfryeren på 200 grader og giv ca. 6 minutter eller indtil de er sprøde. Læg dem til side på fedtsugende papir. Når de er kølet af, brækkes de i mindre stykker.

Bagekartoflerne skrubbes godt og prikkes herefter med en gaffel. Læg kartoflerne i airfryeren og indstil den på 180 grader. Giv kartoflerne ca. 45 – 50 minutter, eller indtil de er møre.

Lad kartoflerne køle lidt af, skær herefter toppen af og udhul dem med en ske. Lad lidt kartoffel sidde hele vejen rundt og på bunden af skrællen. Mos kartoffelkødet med cremefraiche, mozzarella, skinke og purløg. Smag kartoffelmosen til med salt og peber. Fordel og kom herefter mosen tilbage i de udhulede kartoffelskræller.

Sæt de fyldte kartofler i airfryeren, indstil den på 180 grader og giv dem 10 minutter.

Bland imens en salat af jordbær, asparges, salatmix og serrano stykkerne (gem lidt til pynt).

Pynt de fyldte kartofler med lidt purløg og sprøde serrano stykker på toppen. Server dem sammen med salaten