Friskbagte sprøde jule vafler

Friskbagte sprøde jule vafler

Friskbagte sprøde jule vafler

Til ca. 20 små jule vafler

Ingredienser:

215 gram mel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
2 ½ dl. mælk
2 dl. vand
1 æg
125 gram smør
Fedtstof til at smøre vaffel formen

Grøn konditor farve
Flormelis, små chokoladeflager og chokoladeknapper til pynt

Tilbehør: vaffelform der passer i størrelsen til airfryer kurven og en double layer rack

Fremgangsmåde:

Bland mel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Smelt smørret i en gryde og pisk herefter mælk, vand, æg og smeltet smør i dejen med en elpisker. Tilsæt lidt grøn konditor farve til du får den ønskede farve.

Smør/spray vaffelformen med fedtstof (kun første gang, da vaflerne afgiver fedtstof under tilberedning og vil efterlade noget fedt i formen til næste portion) og hæld første portion dej i formen til lige under kanten. Stil vaffelformen på en double layer rack i airfryer kurven, så den er tættere på varmelegemet under tilberedning, så bliver vaflerne nemmere sprøde.

Giv herefter 10 minutter ved 180 grader. Vend vaflerne ud på double layer risten og giv dem 4 – 6 minutter mere på den anden side, eller indtil de er sprøde.

Gør tilsvarende ved de næste portioner vafler. Her gives der så kun 9 minutter på den første side, da airfryeren er varm i forvejen.

Lad vaflerne køle lidt af på en rist. Undgå at lægge dem ovenpå hinanden eller på en plan flade, så længe de er varme, så beholder de sprødheden.

Pynt med sigtet flormelis, små chokolade flager og chokoladeknapper.

Vaflerne kan selvfølgelig laves uden konditorfarve, og man kan pynte med syltetøj, flødeskum, cremefraiche, chokolade, frugt osv. i stedet.

Vaflerne (uden pynt) kan fryses ned og tages op, når man skal bruge dem. Blot put dem frosne i airfryer kurven og giv dem ca. 10 minutter ved 200 grader, vend dem nogle gange undervejs.

Tilberedt i Philips XXL

Print Friendly, PDF & Email
Del & like gerne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *