Focaccia brød med dekoration

Focaccia brød med dekoration

Focaccia brød med dekoration

Til 1 focaccia brød

Ingredienser:

Dej:

2½ dl vand

25 gram gær

½ dl olivenolie

1 stor tsk. groft salt

3 store spsk. revet parmasan

Ca. 350 gram hvedemel (gerne Tipo 00)

Forslag til pynt:

Rødløg i ½ cm skiver

Oliven i skiver (både sorte og grønne uden sten)

Forårsløg

Radiser i tynde skiver

Kartofler i tynde skiver

Olivenolie

Flagesalt

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt resten af ingredienserne til dejen. Hold lidt af hvedemelet tilbage og ælt dejen indtil den er elastisk. Tilsæt mere mel hvis det er nødvendigt. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

Forbered de grøntsager, som skal bruges til pynt imens.

Ælt dejen godt igennem og rul den ud med en kagerulle, så størrelsen passer til din airfryer kurv. Opskriften her passer til målet 23 x 23 cm. Så hvis din airfryer kurv er mindre kan lidt af dejen tages fra og bages til boller eller 1 mindre brød efterfølgende.

Læg et stykke tilklippet bagepapir i bunden af din airfryer kurv og læg den udrullede dej ovenpå. Tryk dejen flad med en knytnæve, så brødet når helt ud til kanterne. Hvis man har en bagepande til sin airfryer, kan man også bruge den.

Slip fantasien fri, dekorer med de ønskede grøntsager og tryk dem lidt ned i dejen. Pensl med olivenolie og strø rundhåndet med flagesalt. Tryk let med håndfladen på dejen, så undgår du at saltet flyver af under tilberedning.

Focaccia brød med dekoration
Focaccia brød med dekoration

Indstil airfryeren på 160 grader og giv brødet 30 minutter.

Tag brødet ud af airfryer kurven og lad det køle af på en rist.

Server focaccia brødet helt som tilbehør eller til tapas og skær/bræk af ved bordet. Brødet kan også skæres igennem og bruges som sandwichbrød.

Brødet er fryseegnet

Bogpakke med AIRFRYER OPSKRIFTER 1 & 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *