6 personer
20 g smør
½ dl mælk
15 g gær
–
1 lille æg
2 tsk. sukker
1 knsp. salt
¼ tsk. kardemomme
150 g hvedemel
–
Fedtstof til formen
–
Remonce
50 g smør
75 g brun farin
–
Desuden
Ovnfast metalform på ca. Ø 23 cm x 3 cm (reklamelink Britt Andersen airfryer bageform – sort | Køb på Bilka.dk!)
Smelt smørret, og tilsæt mælken. Rør gæren ud i væsken, når den er håndvarm.
Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme, og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen, indtil den er smidig. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
Smør formen med fedtstof, og tryk dejen ud i bunden af formen. Lad den hæve 30-45 minutter.
Smelt smør og brun farin i en gryde over lav varme. Det skal ikke koge op. Tag gryden af varmen, og lad remoncen køle af. Prik med en finger en masse huller i brunsvigerbunden uden at prikke helt igennem dejen. Hæld remoncen på, og fordel den ud over hele dejbunden.
Stil formen i airfryeren, og indstil den på 160 grader. Giv brunsvigeren ca. 20 minutter.
Tag formen ud af airfryeren, og lad brunsvigeren køle af, inden du løfter den ud af formen.
Tip
Hvis du vil have en mere snasket brunsviger, kan du øge mængden af remonce, men pas på, det ikke løber over.
Tilberedt i Britt Andersen, Rømø airfryer
Reklame for Salling Group, da vi i fælleskab har udviklet airfryer og tilbehør.
Jeg er rigtig stolt og glad for min serie, Britt Andersen, som jeg har testet og kan stå inde for. Kvaliteten er i top og du kan købe min airfryere og tilbehørsserie her: Britt Andersen | Køb Britt Andersen airfryer og tilbehør på Bilka.dk