Brød med kartoffelmos og timian
Til 1 stort brød (dette brød fylder hele Philips XL, så ved mindre airfryer reduceres opskriften)
Ingredienser:
20 gram gær
4 dl vand
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
350 gram kogte kartofler, eller rest fra dagen i forvejen
Ca. 550 – 600 gram mel
1 spsk. tørret timian
Mælk til pensling
Fremgangsmåde:
Start med at koge kartoflerne i usaltet vand, hvis du ikke har en rest fra dagen i forvejen. Mos dem herefter.
Bland gær med lunken vand og tilsæt de moste kartofler. Kom salt og sukker ved sammen med tørret timian. Tilsæt melet lidt efter lidt under æltning. Ælt til dejen slipper skålen (jeg brugte en røremaskine)
Sæt dejen til hævning i 1 ½ time under et klæde.
Tag herefter dejen ud og del den i 6 – 8 stykker, som du triller til ensartede boller.
Sæt bollerne tæt i en airfryer bagepande eller airfryer kurven med bagepapir. Lad dejen efterhæve i ca. 1 time.
Pensl brødet med mælk og opvarm airfryeren til 160 grader.
Giv brødet 25 minutter og vend det. Giv herefter de sidste 10 minutter.
Lad det køle lidt af på en rist før det skæres i skiver og serveres
Tilberedt i Philips XL