Bagte havregrøds muffins med æble, blåbær og mandler
Til 9 styk
Ingredienser:
3 dl. finvalsede havregryn
1 tsk. bagepulver
1 knivspids fint salt
½ tsk. kanel
–
1 æg
1½ dl. mandelmælk
1 æble
3 spsk. flydende honning
–
Mandler
Blåbær
–
Fedtstof til smøring af muffin forme
–
Tilbehør: 9 styk muffin forme (jeg brugte nogle forme, der var 6 cm i diameter og 3 ½ cm høje)
–
Fremgangsmåde:
Bland havregryn, bagepulver, salt og kanel.
Skræl og riv æblet groft. Pres væden fra med hænderne og kom det revne æble i havregryns blandingen. Tilsæt mælk, honning og æg. Rør det hele godt sammen.
Smør muffin formene med fedtstof og fyld dejen i.
Hak mandlerne groft og skyl blåbærrene. Tryk mandler og blåbær lidt ned i toppen af muffin dejen.
Sæt muffins formene ned i airfryer kurven. Bag dem 20 minutter ved 180 grader.
Lad havregrøds muffinsene køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet. De kan holde sig i ca. 7 dage på køl. De er også fryseegnet.
Kunne du bruge papirsforme?
Ja det kan du sagtens, hvis de er beregnet til ovn
Med venlig hilsen
Britt
airfryeropskrifter.dk
Kan jeg bruge minimælk i stedet for mandelmælk?
Ja, det kan du sagtens. God fornøjelse!
Mange hilsner,
Britt