Pitabrød med kebab
2 personer
Dressing
½ bundt purløg
2 dl cremefraiche, 18%
½ dl mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
Salt
Peber
Citronsaft
2 fed presset hvidløg
Forslag til grønt fyld
Salat
Agurk
Tomat
Rødløg
–
400 g oksekødskebab fra frost
Evt. kebabkrydderi
–
2 store pitabrød, optøet, hvis de er fra frost
–
Evt. en form til at stege kebabstykkerne i
–
Ønsker du selv at bage dine pitabrød, finder du opskriften nederst i denne (ikke bagt i airfryer)
Hak purløgene fint, og bland dem med resten af ingredienserne til dressingen. Skær grøntsagerne ud, så de er klar, når kebabstykkerne er stegt.
Hæld de frosne kebabstykker i airfryeren og indstil den på 200 grader. Du kan også stege kebabstykkerne i en form.
Giv kebabstykkerne ca. 7 – 8 minutter. Rør i dem en enkelt gang undervejs. Hæld fedt og væske fra, inden de skal i pitabrødene, hvis du bruger en form.
Læg pitabrødene i airfryeren, og indstil den på 180 grader. Giv dem 3-4 minutter. Skær en god åbning i pitabrødene, eller del dem i halve (hvis brødene er store).
Fyld dem med masser af grønt, kebabstykker og dressing.
Du kan også bruge kyllinge- eller lammekebab eller rester af kød, du har i køleskabet.
Ønsker du selv at bage dine pitabrød, så får du opskriften her til 4 store pitabrød:
10 g gær blandes med 270 g vand og 1 tsk sukker. Tilsæt 1 tsk. olivenolie, 500 g hvedemel, 1 tsk. salt og evt. 1 spsk. hvedesur. Æltes på maskine i 5 minutter. Skal hæve i 1 time og herefter deles og formes til 4 store boller. Hæver igen 15 min og rulles ud til pitabrød med kagerulle. Bag dem i ca. 4 – 5 minutter i 250 grader forvarmet ovn, eller indtil de er hævet op og svagt gyldne. Du kan med fordel bage dem i en pizzaovn (her går det hurtigere pga. højere varme)