Hjemmelavet tortilla kurv med mexicansk kylling
Til 3 personer
Ingredienser:
3 hvede tortillas
–
450 gram kyllingebryst filet
1 brev kylling fajita krydderi mix
3 spsk. olivenolie
–
1 rød peber
1 gul peber
1 grøn peber
1 stort rødløg
1 lime
–
Avokado i skiver
Frisk koriander
–
Salsa
Cremefraiche
–
Tilbehør: 2 tortillaforme – man kan også lave tortilla kurvene med 2 ovnfaste skåle, en større og en lidt mindre
–
Fremgangsmåde:
Skær kyllingebryst fileterne ud i lidt større strimler og læg dem i en skål. Tilsæt krydderi mix og olie og bland det hele godt sammen. Stil skålen i køleskabet i mindst 1 time.
Sæt en tortilla i spænd mellem de to tortillaforme. Kom tortillaen i airfryer kurven, indstil airfryeren på 200 grader og giv den 5 minutter. Tag den forsigtigt ud af formen og gentag med de næste tortillas. Hvis du tilbereder tortilla kurvene lige efter hinanden, kan de sidste 2 nøjes med 4 minutter, da airfryeren allerede er varm. Tortilla kurvene kan sagtens tilberedes i forvejen på dagen, men skal ikke opbevares i køleskabet, da de så bliver bløde.
Skær peberfrugterne i lidt grovere skiver og løg i halve ringe.
Læg kylling og grøntsagerne i airfryer kurven. Pres saften fra en halv lime over og bland det godt. Indstil airfryeren på 180 grader og giv det 15 minutter. Ryst en enkelt gang undervejs.
Imens skæres avokadoen i skiver og korianderbladene plukkes og gøres klar.
Fordel kyllingefyldet i tortillaerne og læg avokadoskiverne på toppen. Pres saften fra den sidste halve lime over fyldet og pynt med korianderblade.
Server tortilla kurvene med cremefraiche og salsa til.