Mini pavlova med hindbær og blåbær

Mini pavlova med hindbær og blåbær

Mini pavlova med hindbær og blåbær

Til 4 pavlova

Ingredienser:

120 gram æggehvider, stuetemperatur (ca. 4 æggehvider)

250 gram flormelis

½ tsk. hvidvinseddike

2 dl. piskefløde

Hindbær

Blåbær

Lidt mynteblade

Flormelis til drys

Tilbehør: sprøjtepose med tyl, madring eller skål på ca. 9 cm i diameter til at tegne efter

Fremgangsmåde:

Start med at klippe 2 stykker bagepapir lidt større end din airfryer kurvs størrelse. Tag en madring/skål på ca. 9 cm i diameter, som du kan tegne cirkler efter. Tegn herefter 4 cirkler på det ene stykke bagepapir og læg det andet stykke bagepapir henover. Så har du en skabelon og optegningerne kommer ikke i berøring med marengsdejen.

Læg de to stykker bagepapir i airfryer kurven.

Pisk æggehviderne stive i en tør og ren skål med en elpisker og tilsæt flormelis lidt efter lidt under piskningen. Tilsæt hvidvinseddike og pisk kort.

Fyld marengsdejen i en sprøjtepose med tyl og fyld skabelonerne ud med marengsdej. Start yderst og kør sprøjteposen rundt i en cirkelbevægelse indtil bunden i hver skabelon er dækket med marengsdej. Lav herefter en cirkel ovenpå helt yderst som kant, så du har en lille skål/fuglerede.

Indstil airfryeren på 100 grader og giv marengsbundene 1 time – du må ikke åbne airfryeren under tilberedningen. Når tiden er gået, er det vigtig, at du ikke åbner airfryeren i de 2 efterfølgende timer. På den måde tørrer du marengsene, så du får flotte marengs uden de store revner. Du kan sagtens bage marengsbundene dagen før du skal bruge dem, og herefter lade dem stå i en lukket airfryer til dagen efter.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Lige inden servering pyntes hver pavlova med flødeskum, friske bær, lidt mynte og et lille drys flormelis