Spicy tortilla wraps med kylling, spidskål, avokado, lime og koriander dressing
Til 4 personer
Ingredienser:
4 store tortillas
600 – 650 gram kylling inderlår
2 spsk. olie
1 spsk. røget paprika
1 spsk. stødt koriander
Salt
¼ spidskål, hvis det er et lille spidskål skal der bruges ½
2 modne avokadoer
2 gulerødder
1 limefrugt
Koriander dressing:
½ dåse hakkede tomater
½ rød chili
2 spsk. paprika
½ bundt frisk koriander
Salt
½ spsk. sukker
Tilbehør: Tandstikker til fasthæftelse af tortilla ved servering og en double layer rack (stativ til at tilberede mad i flere lag) – bruges kun hvis man varmer tortillaerne op i airfryeren
Fremgangsmåde:
Start med koriander dressingen. Blend (eller brug en foodprocessor) de hakkede tomater, rød chili, paprika, frisk koriander, sukker. Smag til med salt
Kom kylling stykkerne i en pose sammen med olie, røget paprika, koriander og salt. Ryst posen godt, så det hele bliver grundigt blandet. Kom de krydrede kylling stykker over i airfryer kurven og giv dem ca. 14 minutter ved 180 grader. Ryst et par gange undervejs.
Snit imens spidskål i fine skiver og gulerødder i mindre tynde stave. Skær avokado ud i fine stykker. Skær lime frugten ud i 8 kvarte.
Når kylling stykkerne er færdige kommes tortillaerne ned i airfryer kurven. Læg double layer racken henover, så ikke de flyver op i varmelegemet.
Smør herefter hver varm tortilla med ca. 1 spsk. koriander dressing og læg herefter spidskål, gulerødder, avokado på. Pres saften af en ¼ lime henover. Fordel herefter kylling stykkerne på og luk tortillaerne let sammen som en tragt og hæft med en tandstik på midten, for at holde sammen på dem.
Serveres med resten af lime stykkerne og koriander dressingen til.
Tilberedt i Philips XXL