Jule småkager med vanilje og kakao

Jule småkager med vanilje og kakao

Jule småkager med vanilje og kakao

Jule småkager med vanilje og kakao

Til ca. 50 styk

Ingredienser:

200 gram hvedemel
60 gram sukker
60 gram smør
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
Knivspids salt

Til brune småkager: tilsæt 1 spsk. kakao pulver

Fedtstof til at smøre/spraye airfryer kurvens bund (kun ved første bagning)

Tilbehør: kage udstiksforme og en double layer rack (stativ til mad i flere lag i airfryeren), hvis du vil bage flere småkager ad gangen

Fremgangsmåde:

Bland mel, sukker, salt, bagepulver og vaniljesukker – tilsæt kakao, hvis du vil tilberede brune småkager. Man kan evt. dele dejen i 2 portioner og tilsætte kakao i den ene halvdel.

Smelt smørret i en gryde og rør det i dejen sammen med æg. Brug evt. en røremaskine.

Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir. Udstik til småkager. Rul resterende dej ud igen og udstik – fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.

Spray/smør airfryer kurvens bund med fedtstof, kun første gang da de første småkager vil efterlade fedtstof på kurvens bund til næste omgang. Læg småkagerne i airfryer kurven og sæt en double layer rack i. Læg herefter et nyt lag småkager.

Giv småkagerne 12 minutter ved 160 grader. Næste omgang småkager ca. et minut mindre, hvis airfryeren stadig er varm. Lad småkagerne køle af.

Opbevar småkagerne i en lufttæt kagedåse.

Tilberedt i Philips XXL

 

Bogpakke med AIRFRYER OPSKRIFTER 1 & 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *