Rugbrød
Til 2 små rugbrød eller 1 stort
–
25 g gær
6 dl vand
20 g rugbrødssur (tørret rugbrødssurdej)
–
75 g hørfrø
75 g blanding af græskar- og solsikkekerner
175 g knækkede rugkerner
1 spsk. maltmel (eller 5 g hvedemel og 1 tsk. brun farin)
1 spsk. groft salt
350 g rugmel
Olie til pensling af forme og brød
Kerner og blå birkes til drys
Desuden
Små brødforme (ca. 20 x 10,5 x 7 cm) eller 1 stor form, hvis der er plads
Kom gær, vand og rugbrødssur i en skål, og rør det sammen. Tilsæt hørfrø, kerner, maltmel og salt, og rør igen.
Kom rugmel i dejen, og ælt den i ca. 8 minutter. Her anbefaler jeg at bruge en røremaskine.
Smør rugbrødsformene med olie, og fordel dejen i dem. Pensl rugbrødenes overflade med olie, og drys med kerner og blå birkes.
Dæk formene med et rent viskestykke, og sæt rugbrødene til hævning i 1 time.
Sæt rugbrødene i airfryeren, og indstil den på 170 grader. Bag rugbrødene i ca. 50 minutter, eller indtil kernetemperaturen er 96 grader.
Brødene skal køle af i formene, inden de vendes ud. Lad dem køle helt af, før du pakker dem i en pose.
Rugbrødene er fryseegnede.
Er tilberedt i Britt Andersen airfryer Samsø
Reklame for Salling Group, da vi i fælleskab har udviklet airfryer og tilbehør
Jeg er rigtig stolt og glad for min serie, Britt Andersen, som jeg har testet og kan stå inde for. Kvaliteten er i top og du kan købe min airfryere og tilbehørsserie her: Britt Andersen | Køb Britt Andersen airfryer og tilbehør på Bilka.dk