franskbrød

Franskbrød

2 små franskbrød eller 1 stort

30 g smør

25 g gær

3 dl mælk

10 g hvedesur (kan undlades)

1 spsk. sukker/honning

1 tsk. salt

400 g hvedemel blandet med 10 g bageenzymer

Fedtstof til formene

Mælk til pensling

Birkes og sesamfrø til drys

Desuden

2 små brødforme (ca. 10 x 15 x 7 cm) af metal eller silikone (gerne perforerede) eller 1 stor form, hvis

der er plads.

Smelt smørret, og hæld det i en skål sammen med gær, mælk og hvedesur. Rør i det, til gæren er opløst.

Tilsæt sukker, salt og mel blandet med bageenzymer.

Ælt dejen godt og længe. Du kan med fordel bruge en røremaskine. Stil dejen til hævning i 30 minutter.

Smør formene med fedtstof. Form dejen til 2 små brød, og læg dem i formene. Pensl brødene med mælk, og drys dem med birkes og sesamfrø. Lav tre små snit i brødene med spidsen af en skarp kniv, og lad dem efterhæve tildækket 1 time i formene.

Sæt franskbrødene i airfryeren, og indstil den på 170 grader.

Bag brødene i ca. 24 minutter, eller indtil kernetemperaturen er 92 grader. I airfryere uden ekstra varmelegeme i bunden kan det være nødvendigt at vende franskbrødene ud af formen og give dem lidt ekstra med bunden op.

Lad franskbrødene køle af på en rist, og tag dem ud af formene, når de er kølet af. Franskbrødene er fryseegnede.