Rabarber crumble
4 personer
250 g rabarber
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
–
50 g finvalset havregryn
50 g hvedemel
60 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
50 g kold smør
–
Fedtstof til smøring af form
–
Cremefraiche eller vaniljeis
–
Desuden
1 lav ovnfast form, ca. 20 cm. i diameter
–
Skær rabarberne ud i små tern og bland dem med sukker og vaniljesukker. Lad dem trække i sukkerblandingen i ca. 30 minutter. Vend det hele rundt nogle gange undervejs.
Smør formen med fedtstof og læg rabarberternene i.
Bland havregryn, mel, sukker og vaniljesukker sammen. Smuldr smørret godt rundt i blandingen. Fordel crumblen hen over rabarberne.
Sæt formen i airfryeren og indstil den på 160 grader. Giv crumblen ca. 30 minutter, eller indtil den er gylden.
Serveres lun med cremefraiche eller vaniljeis til.