
Stjernebrød med kanel
Til 1 stjernebrød
Ingredienser:
25 gram gær
180 gram sødmælk
–
3 spsk. sukker
60 gram blødt smør
1 æg str. M/L
1 tsk. fint salt
400 gram mel
–
Remonce:
70 gram brun farin
1 spsk. kanel
6 spsk. blødt smør
–
1 æg til pensling
Flormelis til servering
–
Tilbehør: bund til at skære ud efter (springformsbund/tallerken på 20 cm i diameter) og madring/glas på 5 cm i diameter
–
Fremgangsmåde:
Udrør gæren i den lune sødmælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i 1 time.
Bland imens brun farin og kanel sammen i en skål.
Del dejen i 4 lige store stykker. Rul med en kagerulle hver stykke dej til en cirkel på mindst 20 cm og skær dejen ud efter en tallerken/springformsbund på 20 cm i diameter, således at du har 4 lige store runde cirkler. Læg bundene på et stykke bagepapir.
Smør og fordel 2 spsk. smør ud på 3 af cirklerne. Fordel herefter sukkerblandingen ovenpå smørret. Den sidste bund skal der ikke noget på.
Læg de 3 bunde med remonce ovenpå hinanden og læg den sidste bund uden noget fyld på toppen. Sæt madring/glas i midten ovenpå bundene. Skær herefter snit fra madring og ud til kanten på klokken 12, 3, 6 og 9. Skær herefter 4 snit i hver kvarte – således at du har 16 i alt.
Tag den midterste madring væk. Sno herefter 2 stykker ved siden af hinanden hver sin vej og hæft dem i enderne. Fortsæt til du har snoet alle hele vejen rundt. Pensl med et sammenpisket æg. Klip bagepapiret til rundt om stjernen og løft den forsigtig over i airfryer kurven.
Indstil airfryeren på 180 grader og giv den 10 minutter. Vend forsigtigt stjernebrødet ud på en tallerken, pil bagepapiret af bunden og læg det igen ned i airfryeren med den modsatte side op. Giv de sidste 6 minutter.
Afkøles og drysses med flormelis.
Server gerne stjernebrødet lunt
Stjernebrødet er fryseegnet