Stjernebrød med kanel

Stjernebrød med kanel

Stjernebrød med kanel

Til 1 stjernebrød

Ingredienser:

25 gram gær

180 gram sødmælk

3 spsk. sukker

60 gram blødt smør

1 æg str. M/L

1 tsk. fint salt

400 gram mel

Remonce:

70 gram brun farin

1 spsk. kanel

6 spsk. blødt smør

1 æg til pensling

Flormelis til servering

Tilbehør: bund til at skære ud efter (springformsbund/tallerken på 20 cm i diameter) og madring/glas på 5 cm i diameter

Fremgangsmåde:

Udrør gæren i den lune sødmælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i 1 time.

Bland imens brun farin og kanel sammen i en skål.

Del dejen i 4 lige store stykker. Rul med en kagerulle hver stykke dej til en cirkel på mindst 20 cm og skær dejen ud efter en tallerken/springformsbund på 20 cm i diameter, således at du har 4 lige store runde cirkler. Læg bundene på et stykke bagepapir.

Smør og fordel 2 spsk. smør ud på 3 af cirklerne. Fordel herefter sukkerblandingen ovenpå smørret. Den sidste bund skal der ikke noget på.

Læg de 3 bunde med remonce ovenpå hinanden og læg den sidste bund uden noget fyld på toppen. Sæt madring/glas i midten ovenpå bundene. Skær herefter snit fra madring og ud til kanten på klokken 12, 3, 6 og 9. Skær herefter 4 snit i hver kvarte – således at du har 16 i alt.

Tag den midterste madring væk. Sno herefter 2 stykker ved siden af hinanden hver sin vej og hæft dem i enderne. Fortsæt til du har snoet alle hele vejen rundt. Pensl med et sammenpisket æg. Klip bagepapiret til rundt om stjernen og løft den forsigtig over i airfryer kurven.

Indstil airfryeren på 180 grader og giv den 10 minutter. Vend forsigtigt stjernebrødet ud på en tallerken, pil bagepapiret af bunden og læg det igen ned i airfryeren med den modsatte side op. Giv de sidste 6 minutter.

Afkøles og drysses med flormelis.

Server gerne stjernebrødet lunt

Stjernebrødet er fryseegnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *