Spinattærte med rødløg, tomat og hytteost

Spinattærte med rødløg, tomat og hytteost

Spinattærte med rødløg, tomat og hytteost

Spinattærte med rødløg, tomat og hytteost

Til 1 tærte – 20 cm i diameter

Ingredienser:

Tærtedej:

15 gram smør

100 gram mel

½ tsk. salt

100 gram græsk yoghurt, 2%

Fyld:

200 gram frisk spinat

½ rødløg

4 cocktail tomater

Æggemasse:

2 æg, str. m/l

100 gram hytteost

Salt og peber

Tilbehør: tærteform der passer ned i airfryer kurven (jeg brugte en på 20 cm i diameter)

Fremgangsmåde:

Smuldr smørret ud i melet med fingrene. Tilsæt yoghurt, salt og ælt dejen sammen. Læg den i en frysepose og læg den på køl i ca. en time.

Smør en tærteform med smør. Hvis du har en slip-let tærteform, behøver du ikke smøre den med noget fedtstof.

Rul dejen ud, så den passer i formen og prik bunden med en gaffel. Kom tærteformen i airfryer kurven og forbag bunden med 4 min ved 180 grader.

Skyl og pres væden fra spinaten. Damp spinaten i en gryde indtil den falder sammen (et par minutter). Pres det sidste væde fra og læg spinaten på tærtebunden.

Skær rødløget i tynde skiver og fordel dem ovenpå spinaten. Halver tomaterne og læg dem ovenpå.

Rør æggemassen af æg og hytteost og krydr med salt og peber. Fordel æggemassen over tærten.

Lav evt. en slynge af sølvpapir, så tærteformen er nemmere at få ind og ud af airfryer kurven. Kig hvordan under menuen tips og tricks.

Kom tærteformen i airfryer kurven og giv ca. 18 minutter ved 180 grader. Løft formen ud af airfryer kurven evt. ved hjælp af slyngen.

Løft tærten ud af tærteformen, skær den ud og server

Tilberedt i Philips XXL

Print Friendly, PDF & Email
Del & like gerne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *