Pizza med artiskokcreme, pære, røget mørbrad, grøn pesto og peberfrugt

Pizza med artiskokcreme, pære, røget mørbrad, grøn pesto og peberfrugt


Trin for trin video med fremgangsmåde i billeder fra start til slut på under 1 minut

Pizza med artiskokcreme, pære, røget mørbrad, grøn pesto og peberfrugt

Til 2 pizzaer (26 cm i diameter, hvis man bruger pizzapanden – lidt mindre hvis man bruger airfryer kurven)

Ingredienser:

Pizzadej:

250 gram pizzamel, Tipo 00

5 gram sukker

1 tsk. salt

1½ dl vand

20 gram gær

¼ dl olivenolie

1 glas artiskokker i olie

1 pære

160 gram røget mørbrad i skiver

1 rød peberfrugt eller snackpeber

1 mozzarella bøf

Peber

2 – 3 spsk. grøn pesto

Evt. lidt chiliflager

Evt. lidt frisk basilikum som pynt

Tilbehør: Pizzakit til Philips XXL (man kan også bruge hele arealet i sin airfryer kurv, hvis man ikke har et pizzakit)

Fremgangsmåde:

Udrør gæren i lunkent vand og tilsæt de andre ingredienser til pizzadejen. Hold lidt af melet tilbage og ælt det efterhånden ind i pizzadejen, så den bliver elastisk og smidig. Jeg brugte en røremaskine og lod dejen ælte i 5 minutters tid. Sæt dejen til hævning, indtil den har dobbelt størrelse (ca. 1 time)

Del dejen i 2 og udrul herefter hver pizzabund så tynd som muligt. Flyt hver pizzabund over på et stykke bagepapir.

Hæld 2/3 af olien fra artiskokkerne og blend herefter resten af artiskokkerne og olien til en creme. Fordel cremen på de 2 pizzabunde.

Gør pæren fri for stilk og kernehus, behold skrællen på. Skær den ud i meget tynde skiver (jeg brugte et mandolinjern) og fordel skiverne på pizzabundene. Tryk dem let ned i artiskokcremen. Læg den røgede mørbrad ovenpå.

Skær herefter peberfrugten ud i aflange stykker og fordel dem ovenpå mørbraden. Giv pizzaerne et godt drys peber.

Riv mozzarellaen i små stykker og læg dem på pizzaerne.

Klip bagepapiret til rundt om pizzaerne, sådan at der kun er en ganske lille kant tilbage. Læg ved hjælp af bagepapiret pizzaen over i pizzapanden og sæt airfryer kurvens trådbund fast på pizzapanden henover (det forhindrer at fyldet evt. vil blive suget af/op). Hvis man ikke har en pizzapande, så læg den ned i airfryer kurven med bagepapiret under. Giv hver pizza ca. 12 – 14 minutter ved 200 grader.

Serveres med grøn pesto fordelt tilfældigt i nogle små klatter på pizzaerne og evt. med friske basilikum blade. Smager fortrinligt med lidt chiliflager henover.

Tilberedt i Philips XXL

Print Friendly, PDF & Email
Del & like gerne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *