Øllebrødsboller – bag friske boller af rugbrødsrester

Øllebrødsboller – bag friske boller af rugbrødsrester

Øllebrødsboller – bag friske boller af rugbrødsrester

Til 12 styk øllebrødsboller

Ingredienser:

Ca. 300 gram rugbrødsrester

Evt. en håndfuld kerner (jeg brugte solsikkekerner)

1 dåse/flaske øl

2 dl. lunken vand

25 gram gær

½ spsk. salt

400 gram hvedemel

200 gram grahamsmel

Lidt kerner til toppen

Fedtstof til smøring af bagepapir

Fremgangsmåde:

Smuldr rugbrødsresterne i en røre skål og tilsæt evt.
kerner. Tilsæt øl og lad det udbløde i en time.

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt salt. Tilsæt væden til
det udblødte rugbrød.

Kom melet i og rør det hele godt sammen, brug evt. en
røremaskine. Dejen skal være fugtig og stilles tildækket til hævning i 1 time.

Læg et stykke bagepapir i bunden af din airfryer kurv (hvis
du har en Philips XXL, kan du spænde bagepapiret fast mellem risten og bunden
af airfryer kurven). Spray eller smør bagepapiret med lidt fedtstof.

Form bollerne med 2 spiseskeer, der er dyppet i vand og læg
dem på bagepapiret i airfryer kurven. Jeg kunne have 6 styk ad gangen i min
Philips XXL. Drys lidt kerner på toppen og tryk dem let ned i dejen med en ske.

Bag øllebrødsbollerne ved 160 grader i 20 minutter. Vend dem
og giv dem ca. 6 minutter mere (afhængig af størrelsen). Form og bag resten af
dejen på samme måde. Hvis de næste boller lægges i airfryer kurven lige efter,
kan der trækkes et par minutter fra tiden, da airfryeren stadig er varm.

Lad dem køle af på en rist.

Bollerne kan fryses ned.

Tilberedt i Philips XXL