Mexicansk inspireret fladbrød med bacon, cheddar og jalapenos

Mexicansk inspireret fladbrød med bacon, cheddar og jalapenos


Trin for trin video med fremgangsmåde i billeder fra start til slut på under 1 minut

Mexicansk inspireret fladbrød med bacon, cheddar og jalapenos

Til 6 styk fladbrød, ca. 13 cm i diameter

Ingredienser:

Ca. 380 gram mel

1 tsk. salt

2 tsk. bagepulver

3 spsk. olie

2½ dl. vand

15 – 20 styk jalapenos (kan undlades)

1 pakke bacon i skiver

150 gram revet cheddar ost

Olie til pensling/spray

Fremgangsmåde:

Start med at tilberede bacon. Fordel baconskiverne i airfryer kurven eller på pizzapladen med trådbunden henover (Philips XXL pizzakit). Gør ikke noget, at baconskiverne overlapper hinanden lidt, da det alligevel skal hakkes. Giv dem 8 minutter ved 200 grader. Læg dem herefter på fedtsugende papir.

Hak jalapenos og de afkølede baconskiver i mindre stykker.

Bland mel, salt og bagepulver. Tilsæt olie og vand og ælt det hele godt sammen til en elastisk og smidig dej. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis det er nødvendigt. Jeg brugte en røremaskine.

Tilsæt hakket jalapenos, bacon og cheddar osten til dejen og ælt det godt sammen.

Fordel dejen i 6 stykker og form dem som boller. Herefter gøres bollerne så flade som muligt og formes til fladbrød, ca. 13 cm i diameter. Hvis man skal tilberede dem i airfryer kurven, skal de være lidt mindre for at kunne være der 2 ad gangen. Jeg brugte ikke en kagerulle, da dejen var super elastisk at arbejde med.

Læg 2 fladbrød ad gangen enten på pizzapladen eller i airfryer kurven med bagepapir. Spray/pensl med olie.

Giv dem 5 minutter ved 200 grader, vend og spray igen med olie og giv 4 minutter mere. Læg dem til afkøling på en rist. Hvis de næste 2 fladbrød kommer i airfryeren lige efter, kan man nøjes med 4 minutter på hver side, da airfryeren er varm endnu.

Tilberedt i Philips XXL – læs mere her , men kan også tilberedes i en almindelig ovn ved længere tilberedningstid.

Print Friendly, PDF & Email
Del & like gerne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *