Medister i fad med kartofler, løg, sauce, rødbeder og spidskålssalat

Medister i fad med kartofler, løg, sauce, rødbeder og spidskålssalat

Medister i fad med kartofler, løg, sauce, rødbeder og spidskålssalat

Til 3 personer

Ingredienser:

500 gram medister

Lidt smeltet fedtstof til smørelse

5 – 6 kartofler

2 rødløg

3 dl kraftig hønsebouillon (1 bouillonterning og 3 dl. kogt
vand)

2 ½ dl. fløde, 15% (jeg brugte en madlavningsfløde med jævner i)

2 spsk. timian

Salt og peber

¼ rød spidskål

1 æble

Citronsaft

Syltede rødbeder

Frisk persille

Fremgangsmåde:

Skræl kartofler, løg og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en ovnfast form, der kan være i din airfryer (jeg brugte bageformen til Philips XXL). Bland bouillon, fløde og krydderierne i og rør det hele godt rundt. Giv kartoflerne 15 minutter ved 180 grader.

Prik medisteren med en gaffel og smelt lidt fedtstof. Læg
medisteren ovenpå kartoflerne og pensl den med lidt fedtstof. Giv den ca. 13
minutter ved 180 grader. Vend og pensl den anden side med fedtstof og giv den
de sidste 12 minutter – eller indtil kartoflerne er møre.

Lav imens spidskålssalaten ved at skære spidskålen i tynde
skiver og æblet i tern (behold skrællen på). Giv salaten lidt citronsaft.

Skær medisteren ud i mindre stykker og server med kartofler,
rødbeder i tern og frisk persille

Tilberedt i Philips XXL