Hjemmelavet granola – honningristet müsli med havre, nødder, frø og kerner

Hjemmelavet granola – honningristet müsli med havre, nødder, frø og kerner

Hjemmelavet granola – honningristet müsli med havre, nødder, frø og kerner

Til ca. 750 ml

Ingredienser:

120 gram havregryn (jeg brugte finvalset)

3 spsk. sesamfrø

3 store spsk. solsikkekerner

3 store spsk. knuste cornflakes

100 gram nødder (jeg brugte 65 gram mandler og 35 gram
hasselnødder)

½ tsk. stødt kardemomme

½ tsk. stødt kanel

1 knivspids vaniljepulver

3 spsk. flydende honning (hvis granolaen ønskes mere sød,
skal der tilsættes mere honning)

Granolaen kan tilsættes tørrede frugter, når den er afkølet.

Fremgangsmåde:

Hak nødderne groft, knus cornflakesene og bland herefter
alle ingredienserne sammen. Man kan sagtens bruge andre nødder, kerner eller
frø ligesom man kan bruge cornflakes uden af knuse dem.

Tag kurven ud af airfryeren (også den løse stjerne, hvis du
har en Philips XXL). Hæld blandingen direkte ned i bunden af airfryer
beholderen og fordel granolaen. Hæld honningen på blandingen.

Sæt den tomme airfryer kurv i airfryeren og giv blandingen
10 minutter ved 180 grader. Jeg stoppede efter et par minutter for at røre
blandingen rundt med en silikone spartel for at fordele honningen. Herefter kan
man ryste granolaen et par gange undervejs.

Hæld granolaen ud på et stykke bagepapir til afkøling og
opbevar den herefter i en lufttæt beholder. Blandingen kan holde sig i ca. 2 –
3 uger.

Tilberedt i Philips XXL