Helbagt blomkål med persillesmør, citron og parmesan

Helbagt blomkål med persillesmør, citron og parmesan


Trin for trin video med fremgangsmåde i billeder fra start til slut på under 1 minut

Helbagt blomkål med persillesmør, citron og parmesan

Til 1 styk helbagt blomkål

Ingredienser:

1 mindre/mellemstort blomkålshoved (skal kunne være i airfryer kurven i højden uden at støde på varmelegemet)

50 gram saltet smør

En god håndfuld friskhakket persille

Skal fra 1 økologisk citron

Salt og peber

Et godt drys revet parmesan

Lidt persille og ekstra parmesan til pynt ved servering

Fremgangsmåde:

Fjern de grønne blade fra blomkålen og skær evt. lidt af stokken, så blomkålen kan stå lige. Skær et lille kryds i stokken (se evt. video)

Smelt smørret i en gryde og tilsæt friskhakket persille, fintrevet citronskal, salt og peber. Rør det godt sammen.

Læg blomkålen i en beholder, der kan være i din airfryer kurv eller direkte i airfryer kurven. Bedst at bruge en beholder, da du herved kan opsamle det smør der løber fra og hælde over igen. Pensl hele blomkålen godt med persillesmørret.

Indstil airfryeren til 180 grader og giv blomkålen 15 minutter. Herefter vendes blomkålen ud på et stort stykke stanniol, så stokken vender opad. Hæld overskydende smør fra beholderen hen over og pak blomkålen godt ind.

Læg blomkålen i beholderen igen og giv det 15 minutter ved 180 grader.

Pak blomkålen ud af stanniolet og kom det igen i beholderen med stokken nedad denne gang. Drys godt med revet parmesan ud over, klap det evt. lidt med hænderne, så parmesanen sidder bedre fast. Giv blomkålen de sidste 10 minutter ved 180 grader.

Server det helbagte blomkål med lidt ekstra drys af parmesan og persille. Blomkålen kan skæres ud i stykker som en lagkage

Tilberedt i Philips XXL – læs mere her (annonce), men kan også tilberedes i en almindelig ovn ved længere tilberedningstid og højere temperaturer.

Print Friendly, PDF & Email
Del & like gerne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *