Brunch Peinirli – græsk pizza ubåd med skinke, ost, æg og bacon

Brunch peinirli – græsk pizza ubåd med skinke, ost, æg og bacon

Trin for trin video med fremgangsmåde i billeder fra start til slut på under 1 minut

Brunch peinirli – græsk pizza ubåd med skinke, ost, æg og bacon

Til 2 styk brunch peinirlig

Ingredienser:

Pizzadej:

250 gram pizzamel, Tipo 00

5 gram sukker

1 tsk. salt

1½ dl vand

20 gram gær

¼ dl olivenolie

2 tsk. tomat koncentrat

2 spsk. revet mozarella

2 bøf mozarella

Oregano

100 gram skinke i strimler

2 æg

1 skive bacon

4 cocktail tomater

Purløg

Fremgangsmåde:

Udrør gæren i lunkent vand og tilsæt de andre ingredienser til pizzadejen. Hold lidt af melet tilbage og ælt det efterhånden ind i pizzadejen, så den bliver elastisk og smidig. Jeg brugte en røremaskine og lod dejen ælte i 5 minutters tid. Sæt dejen til hævning, indtil den har dobbelt størrelse (ca. 1 time)

Del dejen i 2 kugler og udrul herefter hver kugle dej til en oval bund på ca. 15 x 25 cm. Flyt hver pizzabund over på et stykke bagepapir. Klip ca. 2 cm ind i dejen i midten af hver side i rundingen (den korte led).

Smør begge bunde med en tsk. tomat koncentrat på hver. Drys med en spsk. revet mozzarella rundt i kanten. Rul herefter kanterne ind mod midten og sno enderne sammen i siderne.

Skær bøf mozzarellaerne ud i skiver og fordel dem i fordybningen på de to bunde ved at lægge dem i en række. Giv et godt drys oregano ovenpå.

Fordel herefter skinken på de to bunde og udklæk et æg på hver. Skær bacon skiven over i 4 og læg 2 små skiver på hver.

Klip bagepapiret til rundt om hver pizza.

Opvarm din airfryer med pizzapladen i eller opvarm med airfryer kurven isat til 200 grader er opnået. Løft en pizza i ad gangen ved hjælp af bagepapiret og giv den 10 minutter. Hvis du anvender airfryer kurven, skal du tjekke om den er færdig efter endt tid, da kurven ikke bliver så varm som pizzapladen (den skal muligvis have et par minutter mere, så bunden bliver gennembagt. Gentag med pizza nummer 2.

Pynt hver peinirli med 2 cocktail tomater i kvarte og et drys klippet purløg.

Tilberedt i Philips XXL – læs mere her (annonce)

Print Friendly, PDF & Email
Del & like gerne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *